Божидар Аврамов – баскетбол завинаги!

Божидар Аврамов – баскетбол завинаги!
14 май 2020

Страстта на Божидар Аврамов към баскетбола набира сили още докато е в основното училище, което неминуемо води и до забележителна кариера. Като 16-годишен започва да играе за юношеския баскетболен клуб Черно Море Варна, а през следващите 13 години амбицията и талантът му го отвеждат в отборите на Валенсия, Гандия, гръцкият отбор Олимпия Лариса, италианският Юве Казерта баскет и румънският Асесофт Плоещ. В момента се изявява в националния ни баскетболен отбор, както и в БК "Балкан" Ботевград. Кое ще е следващото предизвикателство в кариерата му, ни предстои да разберем. А до тогава можете да прочетете интервюто ни с него:

 

1. Какво е спортът за теб?

- Нещото, което ме прави истински щастлив.

 

2. Какво е баскетболът за теб?
- Моят живот, всичко което съм постигнал и видял е благодарение на баскетбола.

 

3. Как започна всичко? Можеш ли да ни разкажеш кой е първият ти спомен, свързан с този спорт?
- Всичко започна, когато бях на 7-8 години, в основното ми училище във Варна. Първият ми спомен, за който се сещам в момента, е когато за първи път гледах мъжкия отбор на Черно море в Спортна зала, емоцията беше невероятна!

 

4. Кой е любимият ти момент от историята на баскетбола?
- Мач номер 6 между Юта Джаз и Чикаго Булс, 98 година. Препоръчвам, който не го е гледал, да си го пусне.

 

5. С кое свое постижение в спорта се гордееш най-много?
- Много са моментите с които се гордея, обаче това, което чувствам като наистина най-голямо постижение, е завръщането ми в играта след тежка контузия, при това след близо 2-години пауза.

 

6. Коя е най-голямата ти гордост извън спорта?
- Семейство ми.


7. Какво закусваш?
- През повечето време плодове.8. Какво те мотивира преди мач?
- Предизвикателството от самия мач, противникът, също така и напрежението.9. Каква музика слушаш, когато тренираш сам?
- Обикновено стари хип-хоп песни.10. Кое ще е първото нещо, което ще направиш след края на извънредното положение?
- Със сигурност първото ще е да вляза в залата и да пострелям в коша.11. Как си почиваш?
- У дома, пия кафе, гледам филми.12. Кое е в състояние да те развълнува колкото и баскетбола (или почти)?
- Семейството ми, близките ми приятели.13. Кафе или чай? Кучета или котки? Пица или паста? Море или планина?
- Кафе, кучета, пица и паста, море и планина

 

Ще продължаваме да следим изявите на Божидар Аврамов и след края на извънредното положение, а вие продължавайте да следите поредицата ни с интервюта със забележителни български спортисти!

Прекарваме близо половин година в чакане да дойде слънцето и в мечти за така нареченото „лятно тяло“. Тренировките в залата са незаменимо средство за поддържане на форма през хладните месеци, но сега, когато лятото е в разгара си, разполагаме с дори още по-приятни опции за раздвижване. Събрахме някои от най-ефективните от тях, а веднъж започнете ли – бързо ще се уверите в техните предимства пред еквивалентите им във фитнеса, къде заради витамина D, къде заради самото удоволствие…

прочети още

Фирма ЕРА СПОРТ ЕООД е на спортния пазар от 2004 година. Това, с което се гордеем е нашият екип, благодарение на когото вече толкова години успяваме да извършваме нашата дейност, а именно разпространение на спортна екипировка. Основните два бранда, с които работим са Sportika и Hummel.

прочети още

Чочев вече е преминал успешно три операции, възстановява се добре, а футболът все още си остава голямата му страст -  което е и най-решаващият фактор за кариерата му предвид възрастта и таланта му. Оказва се, че въпреки всичко, извънредното положение си има и добрите страни. Ивайло Чочев има достатъчно време за почивка и възстановяване, което ни обнадеждава, че ще се върне на терена скоро. А докато си почива, намери време и да ни отговори на няколко въпроса, които искаме да споделим с вас!

прочети още

Димитър Евтимов е сред най-изявените надежди на българския футбол. За скромните си 26 години вече има зад гърба си 10-годишна професионална кариера за английски отбори като Нотингам Форест, Илкстън, Гейнсбъроу, Нънийтън Таун, Мансфийлд Таун, Порт Вейл, Бъртън Албиън. В момента се намира в Англия, където е вратар в отбора от Лига 1 - Аркингтън Сенли. Докато трае извънредното положение във Великобритания и у нас мечтае за нови футболни предизвикателства, както в клуба си, така и за нови постижения с родния ни национален отбор. Възползвахме се от временно преустановените тренировки, за да му зададем няколко въпроса. А той намери време да им отговори:

прочети още

Предложения за сутрешна тренировка и закуска за добър старт на деня И тази седмица сме у дома, но както и всяка друга здравето остава приоритет. Макар спортните зали да остават затворени а кафето от любимото ти заведение да се отлага и днес, социалната изолация си има и добрите страни – добро наспиване и пълен контрол над ежедневния ви график. И както закуската е най-важното хранене за деня, така и сутрешната тренировка на гладно е най-ефективна за изгаряне на мазнините и изхвърляне на токсините. Ето защо избрахме да ви представим две прекрасни комбинации от упражнения и здравословни закуски

прочети още

Спортът не само вдига настроението, но и подсилва имунната система. За да се раздвижиш, фитнес залата със сигурност помага, но далеч не можем да я наречем необходимост. Подбрахме едни от най-ефективните упражнения, за които не ти трябват нито фитнес уреди, нито много пространство. За да се поддържаш здрав и във форма не се нуждаеш от нищо друго освен тяло… и разбира се, мотивация! Впрочем, избрахме упражнения, които дори са тихи, така че и съседите не могат да се оплачат.

прочети още