Димитър Евтимов – за футбола и семейството в извънредно положение

Димитър Евтимов – за футбола и семейството в извънредно положение
28 април 2020

Димитър Евтимов е сред най-изявените надежди на българския футбол. За скромните си 26 години вече има зад гърба си 10-годишна професионална кариера за английски отбори като Нотингам Форест, Илкстън, Гейнсбъроу, Нънийтън Таун, Мансфийлд Таун, Порт Вейл, Бъртън Албиън. В момента се намира в Англия, където е вратар в отбора от Лига 1 - Аркингтън Сенли. Докато трае извънредното положение във Великобритания и у нас мечтае за нови футболни предизвикателства, както в клуба си, така и за нови постижения с родния ни национален отбор. Възползвахме се от временно преустановените тренировки, за да му зададем няколко въпроса. А той намери време да им отговори: 

 

 1. Какво е спортът за теб? 
 • Начин на живот 
 1. А по-конкретно – какво е футболът? 
 • Моето хоби, моята работа и най-вече моята страст. 
 1. Кой е първият ти спомен, свързан с футбола? 
 • Като бях на 7, баща ми ме записа на тренировки в родния ми град, Шумен. Спомням си първата тренировка на едно малко игрище с трева, висока до глезените. Там започна всичко. 
 1. Кой е любимият ти момент от футболната история? 
 • Въпреки, че нямам лични спомени от него, и на мен както на всеки българин, световното от 94-та година ми е любим момент.
 1. С кое свое постижение в спорта се гордееш най-много?  
 • Има няколко момента, с които може да се каже, че се гордея. Един от тях е трансферът ми в Нотингам Форест, когато  бях  само на 16 години. Другата ми гордост е когато стигнахме полуфинала за купата на Англия с отбора на БъртонАлбион.  
 1. Коя е най-голямата ти гордост извън спорта?  
 • Със сигурност най-голямата ми гордост е дъщеря ми. 
 1. Какво закусваш? 
 • Старая се всеки ден да са различни неща, но най-често закусвам овесени ядки с пресни плодове. 
 1. Как се мотивираш за тренировка в дъждовен ден?  
 • В Англия съм от почти 10 години и повечето ми тренировки протичат под дъжда. Лошото време вече не ми прави впечатление. 
 1. Кое е любимото ти упражнение?  
 • Любимите ми упражнения са с топка в ръка. 
 1. Как тренираш у дома?  
 • Имам нужните уреди в дома си, като колело, тежести, ленти и прочие. С тях е повече от достатъчно да направиш една качествена тренировка.
 1. Каква музика слушаш, когато тренираш сам?   
 • Обичам музика, която ме мотивира и така тренировките протичат по-приятно. 
 1. Кое ще е първото нещо, което ще направиш след края на извънредното положение?
 • Живот и здраве, след края на сезона ще се прибера при семейството си в България.
 1. Как си почиваш?  
 • Филми, хубава храна и игра с дъщеричката ми. 
 1. Кое е в състояние да те развълнува колкото и футбола (или почти)?  
 • Нещото, което може да ме развълнува повече от футбола, е дъщеря ми.  
 1. Кафе или чай? Кучета или котки? Пица или паста? Море или планина?  
 • Чай пия много рядко, а кафе -никога. Със сигурност предпочитам кучета. Паста ми е едно от най-любимите ястия. Обичам и море, и планина, стига да съм с любими хора. 
 1. Довърши изречението: "Българи... " 
 • ЮНАЦИИИИИИИИИ!!! 

  

Димитър Евтимов ни дава още един повод да очакваме с нетърпение новия футболен сезон, а докато това се случи – следете рубриката ни за още интересни разговори със спортните ни надежди! 

 

 

Прекарваме близо половин година в чакане да дойде слънцето и в мечти за така нареченото „лятно тяло“. Тренировките в залата са незаменимо средство за поддържане на форма през хладните месеци, но сега, когато лятото е в разгара си, разполагаме с дори още по-приятни опции за раздвижване. Събрахме някои от най-ефективните от тях, а веднъж започнете ли – бързо ще се уверите в техните предимства пред еквивалентите им във фитнеса, къде заради витамина D, къде заради самото удоволствие…

прочети още

Страстта на Божидар Аврамов към баскетбола набира сили още докато е в основното училище, което неминуемо води и до забележителна кариера. Като 16-годишен започва да играе за юношеския баскетболен клуб Черно Море Варна, а през следващите 13 години амбицията и талантът му го отвеждат в отборите на Валенсия, Гандия, гръцкия отбор Олимпия Лариса, италианския Юве Казерта баскет и румънския Асесофт Плоещ. В момента се изявява в националния ни баскетболен отбор, както и в БК "Балкан" Ботевград. Кое ще е следващото предизвикателство в кариерата му, ни предстои да разберем.

прочети още

Фирма ЕРА СПОРТ ЕООД е на спортния пазар от 2004 година. Това, с което се гордеем е нашият екип, благодарение на когото вече толкова години успяваме да извършваме нашата дейност, а именно разпространение на спортна екипировка. Основните два бранда, с които работим са Sportika и Hummel.

прочети още

Чочев вече е преминал успешно три операции, възстановява се добре, а футболът все още си остава голямата му страст -  което е и най-решаващият фактор за кариерата му предвид възрастта и таланта му. Оказва се, че въпреки всичко, извънредното положение си има и добрите страни. Ивайло Чочев има достатъчно време за почивка и възстановяване, което ни обнадеждава, че ще се върне на терена скоро. А докато си почива, намери време и да ни отговори на няколко въпроса, които искаме да споделим с вас!

прочети още

Предложения за сутрешна тренировка и закуска за добър старт на деня И тази седмица сме у дома, но както и всяка друга здравето остава приоритет. Макар спортните зали да остават затворени а кафето от любимото ти заведение да се отлага и днес, социалната изолация си има и добрите страни – добро наспиване и пълен контрол над ежедневния ви график. И както закуската е най-важното хранене за деня, така и сутрешната тренировка на гладно е най-ефективна за изгаряне на мазнините и изхвърляне на токсините. Ето защо избрахме да ви представим две прекрасни комбинации от упражнения и здравословни закуски

прочети още

Спортът не само вдига настроението, но и подсилва имунната система. За да се раздвижиш, фитнес залата със сигурност помага, но далеч не можем да я наречем необходимост. Подбрахме едни от най-ефективните упражнения, за които не ти трябват нито фитнес уреди, нито много пространство. За да се поддържаш здрав и във форма не се нуждаеш от нищо друго освен тяло… и разбира се, мотивация! Впрочем, избрахме упражнения, които дори са тихи, така че и съседите не могат да се оплачат.

прочети още